Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

Hvor mye strøm en varmepumpe bruker, kommer blant annet an på størrelse, modell og lokalt klima. Ofte bruker den mellom en tredel og en fjerdedel av vanlig elektrisk oppvarming.

Varmepumper bruker strøm til å hente gratis varme fra omgivelsene, og det vanligste er å hente fra uteluften. Varmepumpen er svært energieffektiv, og skaper mer energi enn det den bruker selv.

Installerer du en luft-luft varmepumpe fra Samsung, kreves ingen store inngrep i boligen din. Med eksepsjonell varme- eller kjøleeffekt, lavt støynivå og stilig design, mener vi at en varmepumpe vel verdt investeringen.

Sjekk ut våre luft-luft varmepumper 

– Hvor mye strøm bruker en varmepumpe? Det er det umulig å svare på. Jeg pleier å snu på det og si at den bruker en tredjedel eller en fjerdedel av det vanlig elektrisk oppvarming vil bruke, sier Kenneth Flatmo hos Flatmo Inneklima i Feiring. I løpet av et år vil en varmepumpe tilpasset nordisk klima normalt gi tre til fire ganger så mye varme som hva den bruker av strøm.

Samsung-Nordic-Wind-Free-varmepumpe-i-stue.jpg

Hvor mye blir dette i praksis for en enebolig?

Ifølge Enova bruker en gjennomsnittlig norsk bolig på 120 m2 ca 14 800 kWh på oppvarming i året, av total energibruk på 25 000 kWh. Luft-til-luft-varmepumper kan dekke ofte 60 % eller mer av dette.

  • Dekker den 60 %, skal varmepumpen levere snaut 9 000 kWh til boligen.
  • Hvis varmepumpen gir tre ganger mer varme enn hva den bruker av strøm, vil strømforbruket til varmepumpen være ca 3 000 kWh.
  • Besparelsen blir 6 000 kWh hvert år sammenlignet med vanlig elektrisk oppvarming.

Bruker mindre også i minusgrader

Er du bekymret for hvor mye strøm varmepumpen bruker når det er skikkelig kaldt? Det skjer gjerne samtidig med at strømprisene er på sitt høyeste. Da er det også mindre varme å hente i uteluften, og strømforbruket til varmepumpen øker.

– Men effektive modeller som Samsung Nordic Wind-Free™ 12 vil fortsatt gi over dobbelt så mye varme som hva de bruker av strøm, ned til –10 °C, sier Malin Nybakk hos Samsung-importør ABK-Qviller AS.

Gratis og uforpliktende befaring


Alle forhandlerne våre tilbyr gratis og uforpliktende befaring på varmepumpe. Send oss kontaktopplysningene dine, så blir du kontaktet.

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.