Reduser strømforbruket med varmepumpe fra Samsung

Med en energieffektiv varmepumpe i hus, får du ikke bare et bedre inneklima. Du vil få redusert strømforbruket ditt, og med andre ord en lavere strømregning. Det kommer spesielt godt med når strømprisene ikke ser ut til å gå ned med det første

Dette er en varmepumpe

En varmepumpe utnytter den fornybare energien som finnes rundt oss til å varme opp bygninger. Varmepumpen produserer ikke varme (eller kulde) selv. Den absorberer kulden fra luften utendørs, og pumper varmen rundt i boligen.

De vanligste varmepumpene i Norge er luft-vann- og luft-luft-varmepumper. Disse henter energien fra uteluften og omdanner denne til varme eller kulde. Måten varmen eller kulden fordeles i boligen på er ulik for de to systemene. En luft -luft-varmepumpe leverer varm eller kald luft direkte inn i boligen, mens luft-til-vann-varmepumpen flytter varmen over til et vannbårent system, som fordeler den via radiatorer, gulvsystemer og så videre. Uansett hvilken løsning du går for, vil du oppleve bedre komfort, bedre inneklima og en jevn temperatur innendørs året rundt.

Samsung-varmepumper-i-nordisk-hjem.jpg

En varmepumpe er svært energieffektiv. Den skaper mer energi enn det den bruker selv, og passer dermed ypperlig for deg som er opptatt av strømsparing. Å installere en luft-luft varmepumpe krever ingen store inngrep i boligen din, så det er et relativt enkelt tiltak som gir stor gevinst. Med eksepsjonell varme- eller kjøleeffekt, lavt støynivå og stilig design, er varmepumpe vel verdt investeringen.

Sjekk alle luft-luft varmepumpene


Hvor mye kan jeg spare?

Svaret på hvor mye du kan spare ved å investere i en varmepumpe kan være litt komplekst. Strømforbruket og oppvarmingskostnadene vil variere fra husstand til husstand, så det finnes ingen fasitsvar. Du kan likevel forvente å spare noen tusen kroner i året.

For boliger med elektrisk oppvarming er det ikke uvanlig at 60-70 prosent av strømforbruket går til oppvarming. Varmepumpen dekker 60-95 prosent av dette, avhengig av blant annet hvor i landet du bor, planløsning, isolasjon og hvilken varmepumpe du velger. Det tilsvarer et sparepotensial på ca. 5 000 - 8 000 kroner i året.

For de aller fleste, så har varmepumpen betalt seg inn etter tre til seks år. Standard forventet levetid på en Samsung varmepumpe er 12 år, så da sier det seg selv at det er vel verdt investeringen. Med godt vedlikehold, kan varmepumpen vare i over 15 år. Hvilken varmepumpe som er best for ditt sparepotensial får du hjelp til å finne av din lokale forhandler.

Gratis befaring

Alle våre forhandlere tilbyr gratis og uforpliktende befaring på varmepumpe. Send oss kontaktopplysningene dine, så kommer du raskt i kontakt med en forhandler.

 

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.