Luft-luft og luft-vann varmepumper

Disse varmepumpetypene grupperes etter hvordan energien fra luften utenfor blir spredt i huset. Så hva er forskjellen på luft til vann–varmepumpe og luft til luft-varmepumpe?

Det finnes i dag over 1 000 000 varmepumper i de norske hjem, men fordelt mellom flere ulike typer. Luft til luft-varmepumpen er den desidert mest populære.

Luft til luft-varmepumpe – et tillegg til annen oppvarming

En luft til luft-varmepumpe har en enhet inne i huset som sprer varmen med en vifte (innedel). Denne typen varmepumpe komplementerer hovedsystemet for oppvarming. Dette er en fin løsning for å redusere oppvarmingskostnadene i hus som mangler vannbåren varme, som i hus med direkte elektrisk oppvarming (panelovner) eller peis.

De aller fleste kan montere en slik varmepumpe i sitt hjem, og investeringskostnaden er betydelig lavere enn andre typer varmepumper. Derfor er luft til luft-varmepumper den mest populære løsningen som er å få tak i for de som vil spare strøm med varmepumpe.

Luft til vann-varmepumpe – et komplett oppvarmingssystem

Luft til vann-varmepumpe er en varmepumpe konstruert for å avgi varme til et system for vannbåren varme, med radiatorer eller gulvvarme. Dette fungerer som et komplett oppvarmingssystem for huset, med energi som sprer varmen til alle rom. Sammenlignet med luft til luft-varmepumper, gir dette helt andre sparingsmuligheter. Luft til vann-varmepumper kan dessuten varme opp tappevann, slik at du sparer på det området også.

Til forskjell fra luft til luft-varmepumpe skjer varmedistribusjonen via det ordinære varmesystemet, i motsetning til en vifte som sprer varme ut i rommet slik en luft til luft-varmepumpen gjør.

Luft til vann-varmepumper kan monteres i eksisterende varmesystem, slik at du for eksempel kan bytte ut din gamle oljefyr med en varmepumpe. Baksiden av medaljen er at man må være forberedt på å investere en god del mer enn for eksempel en luft til luft-varmepumpe.

Gjør det enkelt med Samsung

Hvis du ikke skal oppgradere eksisterende vannbåren oppvarming eller totalrenovere huset, vil en luft til luft-varmepumpe sannsynligvis være din beste vei til behagelig og effektiv oppvarming med varmepumpe.

Vil du ha råd om hvilken varmepumpe du bør velge? Kom i gang i dag – be om gratis befaring på luft til luft-varmepumpe her!

Bestill gratis befaring

I vår personvernerklæring kan du lese hvordan vi behandler dine personopplysninger.